søndag 29. januar 2012

Bruktfunn

DA skal dere få se hva jeg fikk sikra meg på bruktbutikken i går.

Et nydelig, grønt serveringsfat og en dypblå, liten skål.

De sto der og venta på meg. Dermed måtte jeg bare ta dem under armen med én gang slik at ingen andre skulle stikke av med dem.

Både fatet og skålen ser helt nye ut.

Snakk om flaks, da!


Ellers, så har jeg funnet frem malingsspannet (igjen) og holder på å male den gamle kjøpmanssdisken min. Bilder kommer når jeg er ferdig.

Ser allerede nå at det blir bra! Den trevite fargen ble bare rotete sammen med resten av møblene... Kan vel hende jeg kunne gått for en annen farge enn eggehvit, men i første omgang blir det sånn så får jeg evt. finne på noen annet senere. Den er forøvrig ikke lovet en evig plass her inne på stuen.

fredag 27. januar 2012

Litt nytt til hjemmet på tur (del 2)

Som nevnt i forrige innlegg, så er jeg i fornyingsmodus og her er litt mer av det som er på tur hjem til meg.

Rosa putetrekk.
Blir nok kjempefint til min grå sofa.

 Frokostsett.
Helt ypperlig til frokosten og kveldsmaten.

Søtt lampeskjermtrekk til nattbordslampen.Andre ting jeg så gjerne skulle hatt, men som får vente:
Buddhafigur.
Denne syns jeg er så fin, - skulle så gjerne hatt den i nystua.


I gårkveld begynte jeg på to malerprosjekter... Det er jo bare å hive seg rundt når man kjenner energien boble, ikke sant? Denne gangen er det et speil med brun ramme som blir fornyet. Den brune fargen passet ikke helt inn, så jeg henta like godt frem spannet med "eggehvit" som jeg har stående.

Ettersom spannet likevel var fremme, så begynte jeg sånn smått å endre farge på den trekvite, gamle kjøpmannsdisken min også. Kanskje den får lov til å stå i stuen likevel... Den skal uansett stå på stuen en stund til, så da kan den like godt få ei farge jeg trives med. ;)

Bilder?
Kommer seinere.
;)


God helg alle sammen.


Oj, må bare vise dere noe:

Husker dere disse fra et tidligere innlegg?:


Det er jo en av de som henger på veggen her nå.
Litt større.
;)

onsdag 25. januar 2012

Litt nytt til hjemmet på tur

Jeg er visst inne i "forandringsmodus" når det gjelder stua, for nå har jeg liggende inne bestillinger i nettbutikker både her og der (sukk). 

Her er et lite utvalg av det som kommer i posten sånn etter hvert.


Nye, herlige og grå puter til sofaen.

Nevnte jeg at jeg er glad i grått?
(he-he)

Aldeles nydelig vegglampe.

(Denne må jeg bestille opp flere av, tror jeg.)


Det var dessverre noe lang leveringstid på lampa, men det får stå sin prøve. Jeg har nok å holde på med for tiden uansett.


Over helga skal gammelleiligheten min overtas av ny eier, så jeg holder på med rundvask og siste innspurt der borte. Dessuten har jeg en god del flytte-esker som må gjennomgås! Her ser jeg for meg at det kan gå enda mere skrot på dynga... Til nå har jeg fylt i alle fall to store hengerlass med skrot og kjørt på avfallsmotaket med. Guri meg så mye rart som samler seg i skap og skuffer, - og så utrolig godt det er å få ting unna!

:)

Ønsker dere alle en fin dag.

Selv skal jeg se om jeg får med meg kommunestyremøtet via web i dag. Her foregår det store diskusjoner om vindmøllepark i vårt mest brukte turområde i fjellheimen...


torsdag 19. januar 2012

Da la jeg atter en gang igjen noen kroner på -Nille

Ikke bra... Eller?
(he-he)

Du snakker! Så mye lekkert de hadde fått inn hos -Nille nå!

Legger like godt ut noen bilder av ting jeg fant der i dag, jeg.

Kjempesøte, små hjerterammer.
Må finne noen fine, gamle bilder å sette inn i disse.

Et endra mindre, men like søtt skilt til toalettdøra.

Hurra!
Akkurat det jeg var på utkikk ettter!
Bokstøtte.

Førstehjelpsskrin.

Jeg har kun to forskjellige skrin fra før, så jeg kunne like godt kjøpe meg ett ekstra (he-he).


Min lille ekstra krok i gangen.

Her har jeg jaggu fått plass til enda flere produkter fra -Nille, gitt.
Tavla med kroker kjøpte jeg for ei god stund siden hos dem og brukes flittig. Lykta fant jeg på salg til kun kr 50,- på samme butikk for kun noen dager siden. Fatet jeg har fyllt med "sølvhjerter" er jammen også kjøpt på -Nille.

Matskåla til katten var kanskje ikke så lekker der den sto akkurat (he-he). Men, pytt...

Kommoden er arv etter mormor og morfar. Den var noe slitt da jeg fikk den, men malte den opp i eggehvit og bytta ut håndtakene. Det er noen år siden jeg gjorde dette. Fornøyd med resultatet. :)


Håper dere har en fin kveld.

Klem fra meg.

onsdag 18. januar 2012

Rydd opp! --> Gang :)

Nytt hus og nye løsninger for oppbevaring på klekkes ut.

Vindfanget hos oss er ikke særlig stort og der er ikke plass til hattehylle eller noe som ligner. Et gjentakende problem var at den lille knaggrekken med 4 knagger stadig ble full og klærne falt ned på gulvet.

Ikke noe gøy å finne igjen jakken sin på det våte gang-gulvet sitt, akkurat.

Nå er problemet løst!


Jeg har vært på Europris og handla disse supre knaggrekkene og skrudd dem godt fast i gangveggen. De går langs hele langveggen og her henger klærne godt. Nå har vi plass til MASSE klær (og vesker)!

Skotørkeren er også på plass nå, men ble ikke med på bildet.
(Hva skulle man gjort uten skotørker?!?)

tirsdag 17. januar 2012

En kopp te

En kopp med en helt ordinær te.

Men, likevel så god!

Ønsker dere alle en fin tirsdag her fra Helgeland.

mandag 16. januar 2012

Vedovnen jeg har lyst på - Dovre Peisovn 250 CBS


Dovre 250 CBS

Her er den peisovnen jeg har lyst å kjøpe meg til stua. Den er passe stor fysisk og avgir antageligvis mer enn nok varme samtidig som den gir den "rette" stemningen når det fyres.

Da er det bare å begynne å sjekke priser på ovn, pipe, utsyr og montering sånn at jeg forhåpentligvis kan få ordna dette så snart jeg har fått oppgjøret for leiligheten jeg selger.

I tillegg til selve ovnen og plater må jeg ha stålpipe. Der jeg har sjekka priser til nå, koster dette røret kr 2.000,- pr. meter! Ikke småtterier, gitt. Det ser ut til at jeg må ha 4-5 meter med rør, så det kommer til å fyke noen kroner på dette prosjektet.

Men, det er verdt det!

Mange har spurt meg om jeg ikke heller skal investere i varmepumpe og om jeg har sjekket priser på dét. Joda, jeg har tenkt litt på varmepumpe også. Men, så er jeg vel litt rar, da. For jeg vil ha ei alternativ varmekilde til strømmen, jeg.

"Hva er oddsen for at strømmen går i dag, da?"
Ikke stor, - men det kan faktisk skje! Da vil ikke jeg sitte her i mange minusgrader og bekymre meg over at guttungen fryser. Frosne rør er vel heller ikke noe koselig...
Ønsker dere alle en flott dag videre.

fredag 13. januar 2012

Kameratesting

Hus til hjem.

Bestevenn.Neida.

Jeg har ikke gått til innkjøp av nytt kamera eller noe sånt. Vel, egentlig stemmer det jo litt. For jeg har kjøpt meg iPhone 4 og den har et høvelig greit kamera og så finnes det så mange morsomme app'er som må testes ut.

Her har jeg vert en liten runde i huset og knipsa litt. App'en jeg brukte heter "Vintage Cam" og har flere effekter man kan legge på bildene man tar.

tirsdag 10. januar 2012

Vedfyring eller ikke? Hjælp..! :)

Det er nå, når vinter'n er som verst, at jeg ønsker meg vedfyring! Når temperaturen har ligget og lurt rundt -18 grader ute, hadde det vært veldig godt med varme fra en vedovn.

Jeg har en gassovn som jeg bruker når det er på det kaldeste, men det blir likevel ikke samme kosen som når man fyrer med ved.

Men! Gurimalla så mye det er å velge mellom der ute! Dessuten, så må jeg punge ut for piperør i tillegg til selve ovnen om jeg skal gå for ei sånn investering. Jeg bor jo i borettslag og kun noen få av leilighetene har vedfyring. Dette er det beboerne selv som har fått ordna dersom de har hatt lyst på. På taket står selve pipa klar, det er "bare" å føre røret opp fra ovnen. Plate med hull i i stuetaket er det også, så det er klargjort for å få montert.

Vel, jeg får jo ikke bestemme selv hvor den skal plasseres, men det anser jeg som bagateller (he-he). Problemet er vel heller å finne ut hva jeg skal ha og få det montert. At det blir å koste flesk, dét er jeg sikker på!

Et lite utvalg:


Fikk tilbud om å få kjøpe denne av noen som likevel ikke fikk bruk for den:


Noen som vet noe om den?
Selgeren huska ikke navnet i farta, men skulle sjekke det til i morgen for meg.

Alt av tips angående valg og installasjon av vedovn/peisovn tas i mot med takk.
;)

Go tirsdag, folkens!
:)torsdag 5. januar 2012

Søte fristelser

Store, saftige og søte lå de der.

Noen av dem skulle få være med hjem.
Hjem til ei skål inne på et kjøkken
.
100%

100% appelsin.

I morges var én av dem borte.
Forsvunnet.

Den ble offer for i forbindelse med gårsdagens kveldsmat på et kjøkken.

God.Med ønske om en flott dag!


søndag 1. januar 2012

Godt nytt år!

Vips, så var det nye året her..!
Et par av lyktene vi har i hagen.

Vi hadde ei rolig, men likevel koselig nyttårsfeiring i går. For å få tiden til å gå, så var vi ute noen ganger tidlig på kvelden og gikk småturer og herja i hagen. Litt kaldt var det, men med gode klær gikk det bare godt.

Ei stund før midnatt gikk vi ut for å møte naboene og spasere bort dit vi skulle fyre opp fyrverkeriet. Vi hadde med oss lykter og stjerneskudd i tillegg til fyrverkeriet. Tror ungene storkosa seg. For første gang var det greit å være utendørs nyttårsaften uten å bli redd. ♥ De var nok ganske fasinerte av alt fyrverkeriet både ovenfor oss og nedenfor oss.


Men, altså... Jula...
Nå kjenner jeg at jeg er ganske ferdig med denne jula og har lyst til å pakke ned all julepynten allerede i dag. I morgen er hverdagen tilbake og julefølelsen forsvinner vel sikkert i dét vekkerklokka skriker til i morgen tidlig. Kanskje litt greit å begynne på'n igjen, for jula kan være en høytid det kan være bittelitt ensomt å være enslig.


Hvordan er det med dere andre der ute i landet? Pakker dere ned nå eller lar dere den stå til 13. dag jul (eller noe sånt)?

Håper dere alle får et positivt og innholdsrikt år nå i 2012.
Selv har jeg vel mine forsetter og ønsker for året som kommer. Så får vi se hvordan det blir, da. ;)

Vi blogges.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails