mandag 30. juni 2014

That summer feelin' :)

Så utrolig herlig det er å ha noen sommerdager igjen!

Hele helgen har vi tilbragt utendørs. Vi hadde rett og slett ikke råd til å gå inn. Det er jo lyst hele natta også, så det er veldig vanskelig å komme på å ta kveld, - både for store og små.

Her kommer et lite bilderas av noen av den siste tidens øyeblikk.

St. Hansmåltid.

St. Hans uti Vefsnfjorden.


Kafébesøk på Vikgåden sammen med sønnen.

Is-kaffe à-la meg selv (laget med smoothiemakeren).

Strøk to tatt og sommerfuglene er endelig på plass.

Her males det litt i rykk og napp...

Kosestund.

DNBs idrettsleker er i gang.

Uteovnen vår (he-he).

Trampolinen er ikke helt ferdig montert, men brukes likevel av flinke gutter.

Humra summer i hagen. 


Ha en fin dag videre.

torsdag 19. juni 2014

Smoothiemaker (fra Nille)

Jeg stakk og kjøpte denne smoothiemaker'n hos Nille da de fikk den inn her for litt siden.

Nå har jeg hatt den en stund og har fått prøvd ut noen oppskrifter. Den funker! Altså, en blender er større og hakket bedre til en del ting, men denne fungerer kjempebra, denne også. (Nei, jeg er ikke sponsa.) ;)

Den er kjempepraktisk!

(Foto: Nille Norge)

Du setter drikkeflaska rett i maskinen og får knust frukt og isbiter. Når drikken er ferdig, så tar du den bare ut og erstatter knivlokket med drikkelokket og tar den med deg på farten. Voila! :)


Iskaffe
I går kom jeg over en enkel oppskrift på iskaffe som jeg bare syns hørtes så enkel og god ut.

1 enkel espresso
1 ts sukker (alternativt stevia e.l)
10 isbiter
Melk (opp til ca. 300 ml)

Dermed ble denne prøvd ut i går. NAM, sier jeg bare! Og så enkelt, da! Ja, jeg brukte smootiemaker'n.

Anbefales.

Ha en fin dag.
:)

onsdag 18. juni 2014

Ny postkasse

Det er jaggu på tide å bytte ut postkassen vår. Den gamle er knøtt liten og henger på et fellesstativ. Nå har jeg vært og fått tak i en ny, låsbar postkasse.


Håper bare at postbudet ikke blir alt for misfornøyd med denne utgaven... Og med at jeg har tenkt å flytte den til trappa ned til huset (det er så kjekt å kunne hente avis/post uten å måtte kle på seg fullt vinterhyre vinterstid og slippe å gå seg bort i snyfokka). Opp og ned ei trapp er bedre.

Vel. Den var jo ikke "svindyr" akkurat, så jeg skal nok tåle det om den ikke blir godkjent.

Kanskje jeg blir å dekorere den med noe... Hmm, - får se hva det blir til.


Ha en fin dag, alle sammen!

lørdag 7. juni 2014

Sommerstemning - uterom

Jeg kjenner at det blir godt med langhelg nå og satser på at vi får et bortimot like bra vær som vi har hatt den siste tiden. Dagene nytes utendørs og man stikker innomhus kun når man er nødt.

Jeg har vært og handla meg en del hageblomster og mesteparten er nå på plass i sine pyntekrukker. Det er jo ekstra koselig å pynte utendørs når været er så fint som det er nå.

(Pasjonsblomst)

(Mix i stor krukke)

Jeg stakk nesen innom Europris en tur i dag for å handle inn sånne kjedelige, men nødvendige produkter til hus og hjem (les: hus og klesvask).

(søt, lita lyslykt til sommerbordet)

Etter en runde i billigkroken, så ble det med hjem litt mer enn planlagt... Noe skal beholdes selv og noe blir sikkert en fin gave.

(Hjertet til kr 25,- og "burene" til kr 20,- pr. stk.)

(glimt fra balkongen)

(Den ene siden av balkongen)

(Favorittplassen i hagen)

(Sommerfarger)

Til uteserveringen går det i spreke farger på kopper, fat og pynt. Det gir en ekstra piff på hagelivet.

Vil med dette lille bilderaset ønske dere alle god pinse.tirsdag 3. juni 2014

Tiden brukes ute i hagen i disse dager

Man sitter ikke innomhus med PC'n i fanget når vi har det fantastiske været vi har her på Helgeland for tiden.  Derfor blir det ekstra lite blogging.


Vernebrillene er på plass. ;)

Det går i plenklipping (les: løvetannbekjempelse), luking i bed, klipping av hekk og så videre. Det er fantastisk å kunne bruke kveldene til å arbeide og kose seg i hagen. Sommerfat.

Middager og kaffebesøk holdes også utendørs i dette været (jeg har oppmurt utegrill, - yei). Nå har jeg flere "soner" i hagen alt etter om vi vil ha knallsol eller ønsker litt skygge. Likevel har jeg en "hage med potensiale" og skulle gjerne hatt en platt her, en hekk der, noen planter der... Ja, dere skjønner? Sommerblomster.

Trampolinen er montert. Jeg faktisk igjen (nesten) alle fjærene etter at jeg måtte hastedemontere trampolinen rett før en noe heftigere høststorm enn vi har hatt tidligere. Nå er det bare nettet og kanten som skal på plass, - når jeg finner meg et par ekstra armer til hjelp.


Man må unne seg en solpause i jobblunsjen også. Her hadde noen vært og handla frappe til oss. Deilig i sommervarmen, - hadde den bare ikke vært så alt for søøøt (he-he).
Må bare vise dere dette søte stettfatet jeg fant på Nille her om dagen. Jeg tenkte egentlig at jeg skulle bruke det til å ha ringer og ørepynt på, men det var jo perfekt til å servere jordbærene på.Vi hadde oss en kort stopp ved Laksforsen her om dagen. En veldig fin plass for å stoppe for en kopp kaffe, en middag eller bare for å lufte seg.


Ha en strålende dag!
:)LinkWithin

Related Posts with Thumbnails