onsdag 13. juli 2016

Utelykt - vedlikehold

Det er jo så koselig å pynte litt utomus. Forrige sommer er det nesten så vi ikke snakker om i det hele tatt. Verken hagen eller verandaen ble nevneverdig brukt. Dermed det det ikke lagt ned noe arbeid i å få det til å se ok ut der heller. 

Selv om vi heller ikke i år har "årets sommer", så er det likevel mye bedre enn i fjor. Dermed har det altså blitt nye hagemøbler og noen nye utelykter på meg.

Denne fine, hvite lykten kjøpte jeg på Nille nå i sommer og har som plan å bruke den utendørs hele sommeren. Men, det regner jo en del her innimellom, - noe som får meg til å lure på om den egentlig tåler været vårt. Jeg er så redd for at lakken skal flasse av eller at den skal begynne å ruste.


Derfor har jeg begynt å lure på om jeg skal spraylakke den med en lakk som tåler "vær og vind". Er det noen som har erfaring med slike prosjekter? Kan da også fort hende det blir i en annen farge enn hvit.


Tar gjerne i mot tips.

mandag 11. juli 2016

I feriemodus - men har ikke ferie

Jeg kjenner litt på det nå at jeg gjerne skulle hatt ferie akkurat NÅ... Men, det er enda 14 dager igjen til det blir min tur. Det betyr jo egentlig bare at jeg har noe godt å se frem til: 4 uker ferie som jeg kan disponere akkurat som jeg selv vil. Ikke så ille, i grunnen. Den eneste bakdelen med sein ferie, er at kveldene begynner å bli noe mørkere igjen.

Enn så lenge, så får jeg nyte de fine kveldene vi får sånn innimellom gråværet, på best mulig måte.Den nye sittegruppen fra Europris var god å sitte i og det begynner å bli riktig så koselig ute på veranda'n min nå. (Sittegruppen kan du se her.) Blir det like dårlig med denne sommervarmen fremover, så må jeg nok vurdere å kjøpe meg en slags terrassevarmer...

Ønsker dere alle en fin dag.

torsdag 7. juli 2016

Nyinnkjøpte hagemøbler

De hadde til kampanjepris på Europris, så da tok jeg meg endelig råd til nye møbler til veranda'n. Mine gamle møbler er "pensjonerte" ettersom putene og bordet er ødelagt. Men, jeg skal likevel forsøke å redde dem og bruke dem et annet sted i hagen.Sånn blir det i den ene kroken på veranda'n min. Det følger puter med til sittegruppen, hadde bare ikke lagt dem ut her... Plastmatten jeg har under sittegruppen, er det "feilkjøpet" jeg gjorde hos Ellos i vinter. Nå er jeg glad for at jeg ikke sendte den tilbake eller tok den utover på hytta, for den passer jo perfekt her! 

Lyslenken er mange år gammel og ble kjøpt på Nille. Den fungerer fremdeles og gir et koselig stemningslys (når det er mørkt ute). Ja, nå er det jo ikke mørkt om natta her for tiden, da. Den store, hvite lykten kjøpte jeg på tilbud hos Nille denne uken. Den er absolutt et helt greit (og billig) alternativ til de noe dyrere marrokanskinspirerte lyktene.

Blir nok trivelig å sitte her (når varmen kommer tilbake til oss).

Vikgården, Sjøgata i Mosjøen.

Det er ikke ferie på meg enda, men vi tillater oss likevel litt ekstra kos i disse dager ettersom det er skolefri. Vikgården kafé og landhandel i Sjøgata er en favoritt hos oss. Vi måtte derfor innom en tur i går ettermiddag for å finne noe godt å bite i før vi gikk og kika litt på utstillingene i forbindelse med "Galleria". 

Eplekake med is og krem. Ja, og så en veldig god kopp kaffe!


Et lite "stunt" mellom bryggene i Sjøgata. Pianoet står der for seg selv og spiller. Lån en av paraplyene som ligger ved siden av og gå og les hva som står på notearket.Var på hytta sist helg og denne utsikten blir jeg bare aldri lei. Bildet er tatt midnatt den 2. juli. Men, det blir jo aldri akkurat så vakkert på bilder som det er i virkeligheten.

Ønsker dere alle en fortsatt fin dag.LinkWithin

Related Posts with Thumbnails