fredag 20. juli 2012

Orkidéavleggere

Jeg blir bare mer og mer glad i ordikéer.

Sjekk så nydelig denne ble, da!

Det er muligens to år siden jeg kjøpte denne orkidéen og har hatt den stående i kjøkkenvinduet etter at den blomstret av. Her i vinter kom det to eller tre nye greiner med mange knopper på og jeg ventet i spenning på blomstringen.

Men... Så ble det jo flytting i desember og dette tålte ikke planten. Alle knopper falt av og greinene døde. Likevel tok jeg sjansen på å ikke kaste planten og det er jeg veldig glad for. For nå har fire greiner dukket opp og de er fulle av nydelige blomstre.

Jeg har en plante til stående i vinduet, men denne er noe tregere i veksten. Det ser ut som om det kommer et par greiner på denne også, men det tar jaggu tid før det skjer noe...


Her har jeg vært og stjålet noen orkidéavleggere hos mamma (de sier at dersom man stjeler avleggere så vokser plantene bra).

Jeg har plantet dem i noe som egentlig er lysestaker, men jeg syns de var så søte og passa så bra til å ha små planter i. Lysestakene (krukkene) fant jeg på Nille. ;) De er satt ned i Orkidéjord som jeg har blandet med noen pyntestener for å få litt mer luft til røttene.

Så nå er jeg spent på om det kommer opp noen planter også her etter hvert.

Ønsker dere alle ei riktig god helg!

1 kommentar:

Glassveranda sa...

Fint med orkidébabiser nå, så når du masse fine blomster inne til høsten når sommerblomstrene ute begynner å henge med hodet! ;)) Skulle vært flinkere til slikt jeg også! ;)

Ha en riktig fin uke! :0)

Stor klem, Ann.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails