tirsdag 1. oktober 2013

Den nye ytterdøren er på plass

Fordelen med å bo i borettslag er at når det er noe som må til av ytre vedlikehold, så slipper jeg å gjøre og betale det selv. Sånt er inkludert i fellesutgiftene vi betaler hver måned.

I september måtte jeg bare få meg ny ytterdør. Den gamle hadde blitt helt umulig å få lukket uten å måtte låse for å holde den lukket... Men, døren var gammel og det var på tide med ny. Ingen malingsstrøk kunne fikse dette, - den hadde "slått seg".

Her er den gamle døren.

Planen var å male den hvit på innsiden slik at den passet bedre til de andre fargene i gangen. Men, det var jo bare like greit at jeg ikke hadde gjort det enda.

Jeg pusset forresten opp denne gangen for en tid tilbake. De rosa veggene fikk en fin gråfarge og jeg la nytt gulv. Kjøpte sånn "gulv på rull". Kjempeenkelt. Men, man bør unngå for mye fukt direkte på gulvet, tror jeg. Vi har et par sånne plastbrett for å sette skoene våre på, så vi sparer gulvet.

Uten dør.

Lyst og åpent, ikke sant?
Men, litt upraktisk...

Snekkeren måtte holde på en stund, gitt. For dørkarmen var som limt fast så han måtte sage den i stykker for å få den løs.

Ny dør og ny gang!

Han gjorde en veldig god jobb, snekkeren. Jeg liker at ting blir gjort skikkelig! Sammenligner du dette bildet med bildet over, så vises det godt at han har senket dørstokken ganske mye. Men, det skyldes at den nye karmen rett og slett var større enn den gamle.

Den nye døra!

Se bort fra den halvferdige malerjobben (om du får til), - vi ble forsinket med denne jobben. Men, sjekk døra! Den ble fin! Han har lagt metallbeslag under døra for å unngå vannskade og slitasje. Tenk så fin fasaden blir når det blir ferdigmalt..! :)


Hmm... Lurer på om jeg ikke bare  utvide den trappa til neste år, likevel... Sånn som jeg gjorde borte ved min gamle leilighet. Fikk hjelp, altså. ;)

Sånn ser den ut, - ble jo som en liten altan med plass til benk, bord og stoler. Superpraktisk!

Lurt, ja?

Ha en strålende 1. oktober, alle sammen!
2 kommentarer:

Ann sa...

Oj se der ja, gratulerer! Det ble jo en helt ny gang! :D Og så kjekt at det kom noen for å hjelpe deg, så du slapp å bytte den selv! Ytterdør er jo en slik ting man helst vil ha på plass igjen fortere enn fort! ;)) Ble knallbra!

Ha en fin uke! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Anne Eriksen Valstad sa...

Så flott ytterdør du har fått deg! Ny følger har du fått deg og..;)

Klem, Anne <3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails